Loading....

De tweede golf van de coronapandemie vraagt veel van ons allemaal, maar zeker van artsen, verpleegkundigen, verzorgenden en andere zorgprofessionals. Veel van hen zijn nog nauwelijks bijgekomen zijn van de eerste golf, nu moeten ze vol aan de bak in de tweede. Daarbij krijgen ze helaas ook nog in toenemende mate te maken met intimidatie en agressie van een kleine groep mensen. Dat vraagt heel veel van hen. 

We moeten ze steunen. Door ons aan de voorzorgsmaatregelen te houden, zodat er zo min mogelijk mensen ziek worden en zoveel mogelijk van de gewone zorg kan doorgaan. Houd afstand, beperk verplaatsingen en contacten, werk thuis, was je handen en draag in publieke ruimtes een mondkapje. Het grootste deel van Nederland doet dat gelukkig ook. 

En door te laten zien dat we achter ze staan, zoals ook in de eerste golf gebeurde toen we massaal applaudisseerden. Via deze site vragen we je de steun voor de mensen in de zorg actief uit te dragen. Laat zien dat je je steentje bijdraagt. Maak je eigen gepersonaliseerde poster en hang die voor je raam. Deel je poster op sociale media en laat jouw inzending achter op deze website.

René Héman, voorzitter Artsenfederatie KNMG:
“De druk op de zorg, op artsen en verpleegkundigen is net als in de eerste golf weer extreem hoog. Tijdens de eerste golf heeft de Nederlandse bevolking ons er echt doorheen gesleept. Mensen hielden zich heel strak aan de maatregelen en lieten hun steun voor ons actief zien. Ook nu hebben we je steun hard nodig.”

Oproep

Deze website is onderdeel van een oproep die Artsenfederatie KNMG maandag 2 november is gestart. Om aandacht te vragen voor de oproep kijken verschillende gezichten je de komende weken recht in de ogen. Artsen, verpleegkundigen, ondernemers en andere Nederlanders vertellen op 2200 abri’s door heel Nederland wat zij bijdragen om deze pandemie onder controle te krijgen, zodat artsen en verpleegkundigen voor ons kunnen blijven zorgen. Doe je mee?Alle inzendingen

Bekijk hier alle inzendingen. We zijn er trots op dat zo’n overweldigend aantal mensen al een eigen poster gemaakt heeft en ook bereid is deze met heel Nederland te delen. Dit is voor iedereen die werkzaam is in de zorg een hele mooie steun in de rug. Doe jij ook mee?